Energieloket

Zelf verduurzamen

Samen de winter door

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. De Nederlandse energiecoöperaties komen daarom in actie om hun kennis over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen te delen. Want door slim om te gaan met energie zorgen we ervoor dat niemand te veel betaalt.

Help jezelf en anderen energie te besparen!

Huis verduurzamen

Welke maatregelen passen bij jouw woning? Bekijk welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen. Almelo Energie | om maakt gebruik van de diensten van Milieu Centraal voor onafhankelijk advies en alle informatie omtrent verduurzamen.

Zonnepanelen check

Bekijk of zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak. Via de tool van Zonnekaart bereken je snel hoeveel rendement je kan halen uit zonnepanelen. Daarnaast laten we zien hoeveel panelen er op je dak kunnen met een visuele weergave. 

Collectieve inkoopacties

Ben je van plan om isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp aanschaffen? Door je interesse op te geven kunnen in kaart brengen hoeveel Almeloërs willen verduurzamen. Zo kunnen wij inkoopacties organiseren, en ben jij voordeliger uit. Via de onderstaande knop kun je geheel vrijblijvend je interesse opgeven.

Handige links

Hulp vragen van bouwadviseur

Woont u in een eigen huis van voor 1970? En is de WOZ-waarde onder de €250.000? Dan kan een bouwadviseur u helpen uw huis duurzamer te maken.

Hulp vragen van energiefixer

Woont u in een (sociale) huurwoning in de gemeente Almelo? En heeft u een hoge energierekening? Dan kunt u gratis isolatiehulp krijgen van energiefixers.

Lening woningverbetering en verduurzaming

Deze lening kan geschikt zijn als uw woning is gebouwd in 1969 of eerder en een WOZ-waarde heeft van maximaal €178.733

Gratis adviesgesprek

Is je huis gebouwd in 1970 of later? Dan kun je een gratis adviesgesprek aanvragen met een wooncoach. Krijg tips over het besparen op energiekosten, en het verduurzamen van je huis.

Gratis adviesgesprek

Als inwoner van Almelo, Bornerbroek en Aadorp kun je gratis advies aan huis krijgen van een lokale wooncoach. De coach is opgeleid door de gemeente Almelo en is onafhankelijk, zonder commercieel belang. De coach vertelt je welke maatregelen je kunt treffen aan je woning om deze energiezuinig en duurzaam te maken. Ook geven zij tips hoe je energieverspilling kunt tegengaan.

Vul hiernaast het formulier in. Wij proberen binnen 5 werkdagen contact met je op te nemen om een gratis en vrijblijvend bezoek in te plannen.  

Woning van voor 1970 of een huurwoning?

Heeft je woning een bouwjaar van voor 1970 met een WOZ-waarde van onder de €250.000 of heb je een huurwoning? Dan adviseren we je om een afspraak te maken met een bouwadviseur of energiefixer van de gemeente Almelo. Zij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van oudere woningen en huurwoningen.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ

Wooncoaches gezocht!

Werkzaamheden
Als onafhankelijke wooncoach (energiecoach) heb je affiniteit met duurzaamheid, ben je sociaal vaardig en wil je graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Je hoeft geen technische achtergrond of specifieke kennis te hebben. Je werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van vragen van buurtbewoners, meestal een gesprek aan de keukentafel. Daarnaast willen we een inloopspreekuur opzetten.

Opleiding van 8 dagen
Je ontvangt een opleiding die de gemeente Almelo betaalt. De opleiding kan zowel digitaal als fysiek worden gevolgd. Het volgen van de opleiding neemt ongeveer 8 dagen in beslag. Je buurtbewoner ontvangt een gratis basisadvies van jou. Daarna kunnen we helpen bij een betaald maatwerkadvies door een erkend onafhankelijk adviseur.

Geïnteresseerd?
Mail voor meer informatie naar info@almelo-energie.nl of neem contact op met Bram Reinders: 06 2958 7942.